2016. május 21., szombat

Cappuccinós keksz szalámi



Már rég szerettem volna keksz szalámit készíteni, most meg is csináltam. De nem a hagyományos változatot, hanem kakaó helyett cappuccino port csempésztem bele. Nagyon egyszerű, még sütni sem kell. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető. A könnyebb formázás miatt két rudat sodortam ebből az adag masszából.
Hozzávalók 2 rúdhoz:
*25 dkg darált háztartási keksz
*25 dkg háztartási keksz egyben
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*4 ek cappuccino por
*1 ek rumaroma
*25 dkg margarin
*1,5 dl tej

Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.
A felmelegített tejben feloldjuk a cappuccino port, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.
Rászórjuk a darált kekszet, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal.
Jó alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.
A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.
Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.

A Facebookon is megtaláltok.



3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó, nem jutott volna eszembe a kakaót helyettesíteni!! "Próba alá vetve" a recept!! Biztos, hogy megcsinálom, nagyon sikeres nálunk a kávés süti!! Köszönet!! Évi

    VálaszTörlés