2016. február 3., szerda

Pagodás csirkeszelet

Most először vásároltunk egy szép nagy fej pagoda karfiolt. Eddig sohasem próbáltam még, mint alapanyagot, de egy vendégség alkalmával már volt szerencsém kóstolni. Gondolkodtam, hogy mi is legyen belőle. Aztán először egy húsos fogásra esett a választásom. 


Egyáltalán nem bonyolult, a csirke nagyszerűen megpuhul a krémes, tejfölös paplan alatt. Jó páros ebben a formában a hús a pagodával. Természetesen brokkolival vagy hagyományos karfiollal is elkészíthető.



Hozzávalók 4 főre:
*4 egész nagy csirkemell filé szelet
*1 tk sült csirke fűszersó
*1 tk olaj a tepsi kikenéséhez
*8 nagyobb pagoda karfiol rózsa
*2 nagyobb tojás
*4 jó púpos ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet bors
*20 dkg trappista sajt

A karfiolokat lobogó, sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük.
Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A mell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és mindkét oldalukat meghintjük fűszersóval.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal, belefektetjük a húsokat.
Minden csirke szeletre rakunk két db karfiolrózsát.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat simára keverjük a tejföllel, a sóval, borssal és fokhagymakrémmel.
A sajtot lereszeljük, majd két nagy marék kivételével a tojásos masszába forgatjuk.
Ha már jó forró a sütő, a szószt a karfiolos húsokra kanalazzuk. Bőven megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nagyobb zöldségeseknél, áruházakban. Mi konkrétan a Tescoban vásároltuk. Olcsóbb volt, mint a karfiol.

      Törlés