2015. július 13., hétfő

Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

Ismét bundás csirke készült, mégpedig tejfölös kabátot kapott, amibe fokhagyma is került. Puha, szaftos hús, vékony bevonat, ízletes fogás. 
Mivel a kicsi nagyon szereti, ezért színes zöldségeket kínáltam hozzá, hátha valamilyen csoda folytán a nagyobbik is kedvet kap hozzá. Hát, nem jött be. De a csirke elfogyott.


Hozzávalók 4 főre:
*2 közepes csirkemell filé
*só
*2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*2 nagy tojás
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*4 púpos ek tejföl
*3 jó púpos ek liszt

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
Majd bő olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.
Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a bundázás finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, valóban finom. A család nagyon kedveli az ehhez hasonló bundás falatokat :-)

      Törlés