2015. június 15., hétfő

Finom meggyes sütemény

Vasárnap délután sütöttem ezt a hihetetlenül egyszerű, kevert süteményt, amibe frissen szedett meggy került. Puha, omlós és a gyümölcstől szaftos édesség. Nincs vele sok munka, negyed óra alatt összeállítható, a többi már csak a sütő dolga.



Hozzávalók:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*20 dkg vaj/margarin
*20 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*5 db tojás
*35 dkg kimagozott meggy

A megtisztított meggyet kimagvaljuk, majd kicsit lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes (20*32 cm-es) tepsit vékonyan kikenünk vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik edényben a megolvasztott, de nem forró vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A sűrű masszát az előkészített tepsibe simítjuk.
Rászórjuk a lecsepegett gyümölcsöt.
180 fokon alul-felülsütéssel 40 percet sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés: