2015. március 25., szerda

Medvehagymás-szalonnás omlett

Gyermekemnek az ovis foglalkozásra kifújt tojást kértek. Így maradt pár tojás tartalom, amit fel kellett használnom. Végül egy gyors omlett készült belőle némi szalonnával és egy kevés medvehagymával.



Hozzávalók 1 főre:
*kb. 2 dkg füstölt szalonna
*3 nagyobb tojás
*3-4 szál medvehagyma levél
*2-3 tekerés bors

A medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és egész apróra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra daraboljuk.
A tojásokat egy kis tálba ütjük, és villával kicsit felverjük.
Egy kisebb serpenyőben a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiemeljük belőle. (Ha túl sok a zsír, keveset le is önthetünk róla.)
A visszamaradt zsírra öntjük a felvert tojásokat.
Közepestől kisebb lángon sütjük.
Megszórjuk medvehagymával, majd a pirított szalonnával.
Őrölünk rá pár tekerés borsot. (A szalonna elég sós volt, ezért só külön nem került bele.)
Tetszőleges szilárdságig sütjük.
Friss kenyérrel, melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése