2014. október 19., vasárnap

Kelbimbós krumplipüré

A héten nem sok új recepttel érkeztem, mert mindkét gyerek megfázott, felváltva voltak lázasak és így kevesebb időt töltöttem a konyhában. Ma vasárnapi ebéd készült, olyan hagyományos féle, egy kevés csavarral. Húsleves, amit mostanában szívesen kanalaznak a gyerekek és rántott csirke, amihez a megszokott krumplipüré helyett egy kelbimbóval készült változatot kínáltam. Ritkán fogyasztjuk ezt a zöldséget, pedig finom ételek alapanyaga lehet.



Hozzávalók 6 főre:
*1 kg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
*45 dkg kelbimbó (mirelit)
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt szerecsendió
*2 púpos ek vaj
*3 púpos ek krémes tejföl

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és felcsíkozzuk.
Bő, sós vízben fedő alatt hagyjuk felfőni, majd kiolvasztás nélkül hozzáadjuk a kelbimbót.
Ha már a krumpli is megpuhult (a kelbimbónak kevesebb időre van szüksége), leszűrjük.
Egy krumpli törővel áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, a sót és a szerecsendiót.
Jól összekeverjük és melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése