2014. szeptember 8., hétfő

Kapros-krémsajtos mártogatós

A krémsajtos bundában sült csirkefalatokhoz készült egyszerű, kapros mártogatós.



Hozzávalók 4 főre:
*125 g krémsajt
*2 púpos ek tejföl
*1 nagy csipet só
*3 kisebb gerezd fokhagyma
*1 kis csokor friss kapor

A kaprot folyó víz alatt alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, majd apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk.
A krémsajtot a tejföllel jól elkeverjük, majd sózzuk, belezúzzuk a fokhagymákat, beleszórjuk a kaprot.
Jól összeforgatjuk.

Bundás húsokhoz, grillezett szeletekhez vagy akár csak a hagyományos sült krumplihoz, rántott cukkinihez is remek kiegészítő.


2 megjegyzés: