2014. augusztus 10., vasárnap

Karfiol Orly módra

Ez egy nagyon egyszerű, kicsit különleges ízvilágú, húsmentes fogás. Azoknak is jó szívvel ajánlom, akik nem szeretik a sör kesernyés ízét (én is közéjük tartozom).
Még hidegen is fogyasztható és egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatós is szuper kiegészítője.


Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb karfiol
*1 kk só
Bundához:
*3 nagyobb tojás
*9 jó púpos ek liszt
*1 kk só
*1,6 dl sör
Továbbá:
*4 púpos ek liszt a forgatáshoz
*7 dl olaj a sütéshez

A karfiolt apróbb rózsáira szedjük, jól átmossuk, majd sós vízben épp roppanósra főzzük.
Kicsit lecsöpögtetjük.
Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz.
Egy edényben bő olajat forrósítunk.
Egy másik edénybe ütjük a tojásokat a sóval habosra keverjük, majd a lisztet beleszórva és a sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A karfiolokat először megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában, jól lecsöpögtetjük.
Óvatosan a forró olajba helyezzük, és szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése