2014. május 30., péntek

Alma-eper leves

Ma is epres édesség készült, de most leves formájában, pár darab alma felhasználásával. Olyan aprócska eprek termettek a kertben, hogy darabolásra egyáltalán nem volt szükség. Kellemesen édes leves, remek párosítás a rizses hússal.


Hozzávalók 4 főre:
*4 közepes alma
*25 dkg eper
*1 csipet só
*2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
*1 tasak vaníliás cukor

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst  közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni.
Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az epret.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük.
A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése