2014. március 21., péntek

Lebbencsleves

A tegnap gyúrt házi lebbencstésztából ma ebédre elkészült a finom leves. 


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 tojásból készült lebbencstészta
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 vékony csík szalonna (kb. 3 dkg)
  • 1 ek tyúkzsír
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 zsenge karalábé
  • 4 közepes krumpli
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kevés csemege paprikakrém

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A sárgarépát és a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a krumplit és a karalábét kockára vágjuk.
A felolvasztott zsíron a szalonnát zsírjára pirítjuk (a szalonnából kevéske zsír sült ki, ezért volt még szükség egy kis tyúkzsírra), majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk vele.
A tésztát kicsit megpirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket.
Ha felfőtt, mehetnek bele a zöldségek is.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek és a tészta is puha lesz.
Friss petrezselyemlevéllel meghintve kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Mostanában én is rákaptam a tésztagyúrásra. Sokkal finomabb vele az étel, mint a boltival. Kár, hogy spagettit és csigatésztát nem tudok csinálni... Nagyon szép a leves!

    VálaszTörlés