2014. február 8., szombat

Rántott zöldfűszeres sajt

Még karácsonyra kaptam Férjem anyukájától pár tasak panírmorzsát, hisz Ő is tudja, mennyire örülök a konyhai dolgoknak. Az egyik egy zöld fűszeres változat, amely tartalmát gazdagítja bazsalikom, majoránna, kakukkfű és oregánó. Most jött el a napja, hogy kipróbáljam. Rántott sajt készült belőle, mégpedig a közelgő Bálint nap hangulatában. Mikor tegnap sütöttem a szalámis pizzát, már előre gondoltam és kiszaggattam a szívecskéket a sajtból, a "hulladék" részt vékony csíkokra vágtam és a pizzára került feltétként. Természetesen felhasználhatjuk melegszendvics vagy sajtleves készítéséhez is. Trappista sajt volt itthon, ami nem a legjobb alapanyag rántani, de hála a dupla panírnak és a rövid sütési időnek, nem folyt ki, de épp eléggé folyós lett belül, épp ahogy szeretjük. Hullámos sült krumpli kerül mellé köretnek. Egy kis tartár mártás is remek kiegészítője lehet.


Hozzávalók 4 főre:

  • 35 dkg sajt
  • 3 púpos ek liszt
  • 2 közepes tojás
  • 10 dkg zöld fűszeres panírmorzsa
  • olaj a sütéshez

A sajtot kb. 5-7 mm vastag szeletekre vágjuk (ezért érdemes egy darabban megvásárolni) és egy közepes sütikinyomó formával kiszaggatni.
Három tálkát készítünk.
Az elsőbe kanalazzuk a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba szórjuk a fűszeres panírmorzsát.
A sajtokat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, ezután a morzsában és újra a tojásban és a morzsában.
Egy magasabb falú edénykében olajat forrósítunk, amiben közel 1-2 perc alatt világosra sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Még melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése