2014. január 4., szombat

Pizzás csiga

A mai csigás nap sós változata ez a pizzás finomság. Ugyanolyan puha, mint az édes változat. 
Hozzávalók:
Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet morzsolt oregánó
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 ek ketchup
  • 15 dkg sajt
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, beleszórjuk a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát és belehintjük a lisztet.  Sűrűre főzzük. Legvégül belekeverjük a ketchupot.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük a paradicsomos szósszal és meghintjük a reszelt sajttal.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
KB. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt a középső bordamagasságon hőlégkeveréssel megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése