2013. november 11., hétfő

Libanyakleves

Márton nap alkalmából a húsleves libanyakból készült és csigatésztával kínáltam. Ízletes, meleg étel ami kissé átmelegít ebben az esős, szomorkás időben.


Hozzávalók 4 főre:
  • 50 dkg libanyak
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 3 nagyobb petrezselyem
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fehérhúsú paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 10 db szemes bors
  • 2 tk só
  • 1 db leveskocka
A húst alaposan átmossuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
A sárgarépát és a petrezselymet és a karalábét nagyobb darabokra vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk és beletömködjük a petrezselyemlevelet.
A húst feltesszük hideg vízben főni.
Ha elkezd habozni, azt leszedjük.
Belerakjuk a zöldségeket, a fűszereket, a leveskockát.
Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Kifőtt tésztával, melegen kínáljuk.

2 megjegyzés: