2013. október 2., szerda

Metélőhagymás joghurtban sült csirkemell

Nagyon egyszerű, könnyű étel. Párolt rizs illik hozzá.


Hozzávalók 2 főre:
  • 1 nagy csirkemell filé
  • 1 kis doboz natúr joghurt (1,5 dl)
  • 1 nagy csipet só
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 2 ek olaj
A mellet alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Ha vastagabbra sikerül vágni, kicsit megklopfolhatjuk.
Meghintjük sóval.
A metélőhagymát megmossuk, konyhai papírtörlővel kicsit megtörölgetjük, és nagyon apróra vágjuk.
A joghurtot egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, a metélőhagymát és jól összeforgatjuk.
Egy kisebb méretű jénai edényt kikenünk olajjal.
A hús szeleteket egyenként megforgatjuk a hagymás joghurtban, majd a jénaiba fektetjük.
A maradék pácot rákanalazzuk.
Letakarva kb. 2-3 órára hűtőbe pihentetjük. Még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Előmelegített sütőben 45 perc alatt lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Apróra vágott metélőhagymával megszórva, párolt rizzsel, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése