2013. október 3., csütörtök

Gombás-tárkonyos csirkeraguleves

Már többször készítettem tárkonyos csirkeragulevest, nagyon kedvelt nálunk. Most egy kis gombával is gazdagítottam. Ez egy igazán tartalmas, laktató étel.


Hozzávalók 6 főre:
  • 1 nagy csirkemell filé (kb. 60 dkg)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 közepes krumpli
  • 15 dkg kelbimbó
  • 1 púpos tk só
  • 1 késhegynyi őrölt feketebors
  • 1 ek morzsolt tárkony
  • 1 leveskocka
  • 3 dl főzőtejszín
A csirkét és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. Előbbit felkockázzuk és hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított krumplit kockára, a répát és a petrezselymet karikára vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
A konzerv gombát átmossuk, lecsöpögtetjük.
Egy közepes fazékban az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Rátesszük a gombát, répát, petrezselymet, felengedjük vízzel.
Rászórjuk a sót, borsot, tárkonyt és beletesszük a leveskockát.
Ha már a hús majdnem puha, mehet bele a krumpli, majd a vége előtt 6-7 perccel a kelbimbó.
A tejszínt pár ek meleg leves levével bemelegítjük és lassan a levesbe csorgatjuk.
Pár perc főzés után elzárjuk.
Aki szereti a pikáns ízvilágot, facsarhat bele kevéske citromlevet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése