2013. szeptember 15., vasárnap

Vasárnapi húsleves

Nem mondom azt, hogy minden vasárnap húslevessel kezdjük az ebédet, de nagyon gyakran. Most csirkemellcsontból készült, sok finom, friss zöldséggel, ami a saját kertünkből származik.


Hozzávalók 6 főre:
  • 2 lefilézett csirkemellcsont
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 nagyobb petrezselyem
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fehér húsú paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 10 db szemes bors
  • 2 tk só
  • 1 tk ételízesítő
A húst alaposan átmossuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
A sárgarépát, a petrezselymet és a karalábét nagyobb darabokra vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk és beletömködjük a petrezselyemlevelet.
A húst feltesszük hideg vízben főni.
Ha elkezd habozni, azt leszedjük.
Belerakjuk a zöldségeket, a fűszereket.
Két óra alatt megfőzzük.
Kifőtt tésztával, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése