2013. szeptember 10., kedd

Almás muffin étcsokidarabokkal

Az alma és az étcsoki príma páros egy finom kis puha muffinban.
Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyagból. Lehet egy hétköznapi ebéd kiegészítője, de a reggeli kávé vagy tea mellé is remek kísérő.


Hozzávalók:
  • 15 púpos ek liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tojás
  • 11 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 nagyobb alma
  • 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
  • 2,5 dl tej
  • Kb. 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport és a fahéjat.
Egy másik tálkába ütjük a tojást, beleöntjük a megolvasztott margarint, a cukrokat és habosra kavarjuk. Belereszeljük a megtisztított, meghámozott almákat egy sajtreszelővel.
Beleszórjuk a csoki darabokat.
A lisztes részt a tojásossal alaposan összedolgozzuk, majd a tejet fokozatosan adagolva megkapjuk a muffin masszát.
Elég híg lesz, de mire a formába kerülnek, kicsit sűrűsödik.
A muffin sütőt kikenjük margarinnal és a 12 mélyedésben egyenletesen elosztjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
12 db muffin lesz ebből az adagból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése