2013. július 21., vasárnap

Sonkás-lila hagymás gofri

Ráérősebb reggeleken, mondjuk hétvégén készíthetünk kicsi munkaigényesebb finomságokat is, mint például ezt a sós gofrit. A zöldségek megtisztításától kezdődően a tálalásig, alig háromnegyed óra telt el. Nagyon laktató, finom.  7×5 db szív gofri lett ebből az adagból. Tehát 5 éhes felnőtt igazán jól lakhat belőle. A család egyik része fokhagymás tejföllel megkenve, és reszelt sajttal a tetején fogyasztotta, a másik fele pedig friss zöldségekkel. Ha nincs épp sonka otthon, kipróbálható más felvágottal is. Mivel többféle gofrisütő is van, ezért nem írtam szándékosan sütési adatokat. Az enyém szív alakú ikergofri sütő, ebbe egy 5 szívből álló gofri részbe 2 kis merőkanálnyi tészta fért. Három sütési fokozat közül a középsőn készült, és kb. 4-5 perc alatt tökéletesen átsült.


Hozzávalók 5 főre:
  • 15 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 10 dkg csirkemell sonka
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 kk só
  • 0,5 kk bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió (elhagyható)
  • 1,5 dl tej
  • 1 kk olaj a sütő kikenéséhez
 A zöldségeket megtisztítjuk.
A lila hagymát és a sonkát apróra kockázzuk, a petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
A margarint felolvasztjuk és egyesével, kevergetés közben beleütjük a tojásokat.
Beleszórjuk a lila hagymát és a sonkát, a petrezselyemlevelet, belezúzzuk a fokhagymát.
A lisztbe szórjuk a sütőport, a sót, a borsot, a szerecsendiót és alaposan összekeverjük.
A tojásos masszához fokozatosan adagoljuk a lisztet és kavargatjuk.
Végül hozzáöntjük a tejet.
A sütőt felforrósítjuk, az első gofri előtt kevéske olajjal kikenjük.
A masszából merünk a sütőbe és pár perc alatt megsütjük.
7*5 szív gofri lett ebből az adagból.
Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal vagy friss zöldségekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése