2013. július 16., kedd

Petrezselymes lapcsánka

Kis családom egyik nagy kedvence. Mindenki nagyon szereti. Friss zöldségekkel vagy egyszerűen fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején.
Hozzávalók 3 főre:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 6 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • pici bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj, a sütéshez
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.
Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)
Mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.
Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

2 megjegyzés:

  1. Biztosan nagyon finom..elkeszitem..ez a recept azert tetszett meg ,mert a burgonya es a petrezselyemzoldje is tele van kaliummal! Ami nagyon fontos a szervezet szamara!

    VálaszTörlés