2013. július 24., szerda

Frankfurti leves virslivel gazdagon

Ez is egy gyorsan elkészíthető leves. Most kimondottan a család kérte ebédre.

Hozzávalók 6-8 főre:
  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt fekete bors
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejföl
  • 7 szál virsli
A kelkáposztát megmossuk, a torzsát kivágva a leveleket apróra vágjuk.
Egy fazékban felöntve vízzel feltesszük főni.
A répát, petrezselymet és a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, előbbi kettőt karikára, utóbbit kockára vágjuk.
Beleszórjuk a levesbe.
A fűszereket, bors, só belehintjük,a megtisztított fokhagymát is beletesszük.
A virsliket felkarikázzuk.
A lisztet a kevéske olajon megpirítjuk, tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük.
Ha megpuhultak a zöldségek, a leves léből kivéve csomómentesre hígítjuk a rántást, majd a levesbe öntjük folyamatos kevergetés mellett.
Beletesszük a virsliket és felforraljuk.

1 megjegyzés:

  1. Holnap fogom elkészíteni, már alig várjuk, milyen lesz :)
    Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés