Aki követi a blog történetét, az tudja, hogy mennyire
rajongok a kelt tésztákért. Legyen az sós vagy édes, jöhet bármikor, bármilyen
formában. Folyton azon jár az agyam, hogy milyen újdonságot készíthetnék
belőle. Most pedig egy másik kedvencemmel, a kávéval párosítottam. Első
hallásra furának hangozhat, de a végeredmény minden kétséget kizár. Én imádtam,
de ez most nem a gyerekeknek készült, ezért is csak fél adagot sütöttem, amiből
így is 14 pihe-puha csiga lett.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában
is.
Tésztához:
*25 dkg liszt
*0,5 kk só
*1,4 dkg friss élesztő
*1 dl langyos tej
*1 ek cukor
*1 kisebb tojás sárgája
*4,5 dkg vaj
Töltelékhez:
*2 ek olaj
*1 ek házi vaníliás cukor
*2 csapott ek cukor
*3 ek azonnal oldódó kávé
Lekenéshez:
*3 ek tej
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, és a többi
hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 30*35 cm nagyságúra elnyújtjuk, megkenjük az olajjal,
megszórjuk a cukrokkal elkevert kávéval.
A szélesebb oldaláról kezdve szorosan
feltekerjük, 2 cm vastag csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsiben letakarva 20
percet pihentetjük.
170 fokos sütőben hőlégkeveréssel 13 perc alatt megsütjük.
Még melegen lekenjük tejjel.
Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Ez nekem is nagyon ízlene!
VálaszTörlésEbben biztos vagyok ;-)
Törlés